Hoppa till huvudinnehåll

Infoträff om ny dansmetod

Diarienummer
AKTNR 2585-10069
Foto: Johnny Widegren
Foto: Johnny Widegren

Tisdagen 18 december bjuder Kompetenscentrum för kultur och hälsa och DIS/Dans i Stockholms stad och län in till en infoträff om metodutbildningen Dansa utan krav - en metod med fokus på dans och rörelseglädje. Danspedagoger och representanter för Elevhälsan är välkomna.

Mot bakgrund av det växande antalet tjejer 13-19 år som upplever nedstämdhet, oro och kroppsliga besvär vill landstinget bidra till att främja deras psykiska hälsa. Du som är dansare, danspedagog eller fysioterapeut med dansvana liksom du som arbetar inom Elevhälsan eller liknande, och möter målgruppen, är varmt välkommen att delta i en infoträff om metodutbildningen Dansa utan krav.

Målgrupp: Dansare, danspedagoger och fysioterapeuter med dansvana som har erfarenhet av dans med barn och unga/äldre/annan community dans kan anmäla intresse att gå utbildningen i metoden Dansa utan krav.
Datum: 18 december 2018
Tid: 10.00-12.00
Plats: Fatburen, Södermalms allé 36 Usine, Lokal Bourgogne.
 
Anmälan

Länk till anmälningsformulär

 
Metoden i korthet
  • Målgrupp är tjejer 13-19 år som har problem med stress, oro, huvudvärk, nedstämdhet etc.
  • Fokus är på rörelseglädje och process, inte på prestation och slutprodukt.
  • Rekrytering görs till exempel via Elevhälsan eller BUMM.
  • Koreografier ingår inom olika dansgenrer, samt avslappningstekniker.
  • Dansen erbjuds två gånger i veckan under ett sammanhängande läsår.

 

Om arrangörerna

Kompetenscentrum för kultur och hälsa verkar för att främja en närmare samverkan mellan kulturen och länets vård och omsorg.
DIS/Dans i Stockholms stad och län verkar för att stärka och utveckla dansens och cirkusens nätverk i staden och i hela länet.