Hoppa till huvudinnehåll

Konstvisning för grupper

Diarienummer
AKTNR 200-9538
Konstvisning NKS

Syntolkning: Konstvisning i vårdmiljö

Se konsten på plats

På förfrågan ordnar kulturförvaltningen visningar av konsten för grupper. Visningarna innebär en rundvandring där en guide berättar om hur vi arbetar med konsten, vad som krävas av konsten i vårdmiljöer och om de konstverk som gruppen ser under visningen. Med hänsyn till vårdplatsernas verksamheter krävs god framförhållning vid bokning av visning. Maxantal 20 personer/visning. Kostnad 1.500 kr/grupp och tillfälle. Visningen tar ca 60 minuter. Förfrågan med önskemål om plats och datum mailas till kulturförvaltningen.
 

Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Intresset för arbetet med konsten har följt projektet sedan starten. När sjukhuset nu är i drift krävs stor hänsyn till patienter och personal, därför krävs god framförhållning vid förfrågan om konstvisning. Maila gärna önskemål om möjliga datum och tider till info.kultur@sll.se så återkommer vi inom med kontakt. En visning kostar 1.500 kr. Maxantalet är 18 personer.

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

När sjukhuset var nytt gjordes omfattande konstnärliga gestaltningar i korridorer och hisshallar, ofta i form av väggmålningar. Utomhusgårdarna är också karaktäristiska för sjukhuset, några formade som landskap, andra med skulpturala verk.
 

Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Arkitekten Carl Christoffer Gjörwell ritade byggnaden i nyantik stil och byggdes 1816-1834 som garnisonssjukhus. Den konst som visas finns huvudsakligen i Landstingssalen, entréhallen, bibliotek, personalrestuaurangen och landstingssalens foajé.
 

Södersjukhuset, ovan jord eller det underjordiska sjukhuset

När Södersjukhuset byggdes i slutet av 1930-talet sprängdes delar av berget bort för att bereda plats för ett underjordiskt sjukhus.  Idag finns här Akut- och katastrofmedicinskt centrum som bedriver forskning, utbildning och övningar inom akut- katastrof och försvarsmedicin. Konstvisning rör sig i huvudkorridoren och kräver trappförflyttningar.

Konstvisning ovan jord rör sig runt entréplan och upp i ett par avdelningar med nyare konst. Möt välkända konstnärsnamn och underfundiga verk.