Hoppa till huvudinnehåll

Konstvisning för grupper

Diarienummer
AKTNR 200-11353
Konstvisning NKS

Syntolkning: Konstvisning i vårdmiljö

Se konsten på plats

På förfrågan ordnar kulturförvaltningen visningar av konsten för grupper. Visningarna innebär en rundvandring där en guide berättar om hur vi arbetar med konsten, vad som krävas av konsten i vårdmiljöer och om de konstverk som gruppen ser under visningen. Med hänsyn till vårdplatsernas verksamheter krävs god framförhållning vid bokning av visning. Maxantal 20 personer/visning. Kostnad 1.500 kr/grupp och tillfälle. Visningen tar ca 60 minuter. Förfrågan med önskemål skickas via formulär till kulturförvaltningen.

Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Intresset för arbetet med konsten har följt projektet sedan starten. När sjukhuset nu är i drift krävs stor hänsyn till patienter och personal, därför krävs god framförhållning vid förfrågan om konstvisning.

Tip of an iceberg

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

När sjukhuset var nytt gjordes omfattande konstnärliga gestaltningar i korridorer och hisshallar, ofta i form av väggmålningar. Utomhusgårdarna är också karaktäristiska för sjukhuset, några formade som landskap, andra med skulpturala verk.
Huddinge

Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Arkitekten Carl Christoffer Gjörwell ritade byggnaden i nyantik stil och byggdes 1816-1834 som garnisonssjukhus. Den konst som visas finns huvudsakligen i Landstingssalen, entréhallen, bibliotek, personalrestuaurangen och landstingssalens foajé.
Landstingshuet

Södersjukhuset

Konstvisning ovan jord rör sig runt entréplan och upp i ett par avdelningar med nyare konst. Möt välkända konstnärsnamn och underfundiga verk.

Visning Sös