Hoppa till huvudinnehåll

Aktiviteter

Till denna dialog bjuds både ungdomsorganisationer som idag beviljats distriktsstöd och andra föreningar som kan vara intresserade av att ansöka om ett kommande regionalt utvecklingsstöd till verksamheter som når unga och vill bidra med synpunkter på hur detta stöd bäst utformas.

Seminarie "Att bygga stad för ungas aktiviteter" riktar sig till chefer och handläggare inom stadsbyggnad, kultur, idrott och fritid. Kulturförvaltningen Region Stockholm bjuder in till seminariet tillsammans med Boverket, Stockholms stad och föreningen FSKF. Läs mer på www.fskf.nu/att-bygga-stad-for-ungas-aktiviteter-24-januari/ 

Kulturförvaltningen kallar företrädare för de regionala centrumbildningarna i Stockholms län till en tänkt årlig dialogträff. Dessa centrumbildningar samlar det fria professionella kulturutövare i regionen.

Nätverksträff för kultursamordare i regionen kring erfarenheter, olika förutsättningar, samarbetsmöjligheter och utbyte av kunskap.

Kulturförvaltningen deltar i programmet vid FOLK OCH KULTUR -ett kulturpolitiskt event i Eskilstuna 6-9 februari 2019, och lyfter fram framgångsrika samarbeten i Region Stockholm. 

Region Stockholm arbetar för att bygga en långsiktig samverkan mellan kulturområdet och länets vård och omsorg. Se programmet via länken
 

 

DIS/Dans i Stockholms stad och län presenterar KOKO/kommunkoreograf - en modell för dansresidens

 

Panelsamtal kring utvecklingen av cirkusen där bland andra Lillemor Strand Bandmann, cirkuskonsulent kulturförvaltningen Region Stockholm finns med på den nordiska branschträffen Subcase den 13 februari kl.9.30

Fortsatt dialog och framtagning av regionalt utvecklingsstöd för unga. Medverkande länets distriktsorganisationer.

Sista ansökningsdag för Projektstöd. Beslut tas i maj 2019.

Informationstillfälle kring stöd som riktar sig till specifikt till kulturaktörer som får tillfälle att enskilt träffa handläggare från Stockholms stad och Region Stockholm för rådgivning. Plats Bryggarsalen, Odenplan. Arr. Stockholms stad. Allmän information om villkor för Region Stockholms kulturstöd finns på www.kultur.sll.se/om_kulturstod

Regionbibliotek Stockholms föreläsningsserie riktar sig till dig som arbetar på folkbibliotek i Stockholms län och ordnas inom kompetenssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen varvas med diskussioner och utbyten med kollegor i länet.

Regionbibliotek Stockholms föreläsningsserie riktar sig till dig som arbetar på folkbibliotek i Stockholms län och ordnas inom kompetenssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen varvas med diskussioner och utbyten med kollegor i länet.

Regionbibliotek Stockholms föreläsningsserie riktar sig till dig som arbetar på folkbibliotek i Stockholms län och ordnas inom kompetenssatsningen Digitalt först med användaren i fokus. Föreläsningen varvas med diskussioner och utbyten med kollegor i länet.

Region Stockholm bjuder in verksamma konstnär till två konstuppdrag på Sös neonatal. Sista ansökningsdag för Intresseanmälan.

För ungdomar 14-22 år dansworkshop med Emelie Empo Enlund från JUCK.

Regionbibliotek Stockholm samlar barnbiblioteksmedarbetare för arbetsmöte. Plats Täby bibliotek.

Kom kl 13.00 till Liljeholmens galleria utanför ICA. Danskollektivet ReAct! möter och guidar oss på fyra olika platser med hjälp av en mängd dansare.

 

Dialogmöte med förvaltningschefer, kultur- och fritidschefer i Stockholmsregionen

Release Koko kommunkoreograf - en handbok för kommuner som vill arbeta med dansresidens.

 

 

Dialogmöte med förvaltningschefer, kultur- och fritidschefer i Stockholmsregionen.

Dialogmöte med förvaltningschefer, kultur- och fritidschefer i Stockholmsregionen.

Informationsträff om Scenkonstkatalogen 2019/2020.

Sista datum för redovisning av 2018 års stöd till föreningslivets distriktsorganisationer samt studieförbunden

Myndigheten för kulturanalys: Seminarium i Almedalen 3 juli 2019 kl 11:00: Kulturpolitikens hotade legitimitet – vem har ansvaret?  

Föreläsning för bibliotekarier med Elza Dunkels om Unga och digitalisering 

Kulturförvaltningen bjuder in intressenter i projektet kring konsten på Karolinska Universitessjukhuset Solna: vården, bygg och konstnärer.

Genom Scenkonstkatalogen kan kultursekreterare och bokare köpa föreställningar och projekt för barn, unga och familjer med 50 % subvention. De föreställningar som subventioneras är beviljade stöd av kulturnämnden i Region Stockholm. Inom utbudet hittar man teater, dockteater, dans, mim och cirkus för barn och unga. Subventionen sker i samarbete med länets kommuner, undantaget Stockholms kommun där ett annat subventionssystem gäller.

Sista ansökningsdag för Verksamhetsstöd. Beslut tas i december 2019.

Programsläpp STOCKmotion filmfestival. Kom och fira 2019 års program med oss! Passa på att kolla in vilka storslagna kortfilmer du kommer kunna se på stor duk 11-12 oktober i Filmhuset. Vi berättar om seminarieprogram och allt du behöver veta inför festivalen! Vi berättar även om Filmbasen och vilka stöd som går att söka hos oss. Läs mer och anmäl dig här.

Regionbibliotek Stockholms serie av träffar på temat Unga och bibliotek där vi fördjupar och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga.

Uppstartskonferens för ny folkbildningsstrategi i Stockholmsregionen.

Temadag om psykisk ohälsa bland barn. Hur kan kultur och estetiska ämnen hjälpa barn och unga att må bättre? Talare är bland andra Ulrika Lindblad från Kompetenscentrum för kultur och hälsa (Region Stockholm). 
Läs mer om dagen och anmäl dig här.

Sista dag för inlämning av redovisning Scenkonststöd för 2018/2019

Stockholms läns demensdag. Ulrika Lindblad från Kompetenscentrum för kultur och hälsa talar om Film Stockholms satsning på virtual reality-teknik i vårdmiljö. VR-pedagogen Daniel Kemppi - som fått kulturförvaltningens Projektstöd kultur och hälsa - berättar om sitt arbete.

STOCKmotion filmfestival 2019. Film Stockholm arrangerade STOCKmotion första gången 2014, en filmfestival där filmskapare i alla åldrar ges plats på vita duken. Årets STOCKmotion arrangeras på Filmhuset den 10-11 oktober. 

Sista ansökningsdatum för Projektstöd 2020 första omgången 15 oktober 2019 kl 23.59. Beslutsdatum 23 januari 2020.

Sista ansökningsdag för Stöd till ungdomsorganisationer. Beslut tas i februari 2020.

Sista ansökninsgdag för Stöd till Handikapprörelsens ungdomsorganisationer. Beslut tas i februari 2020.

Regionbibliotek Stockholms serie av träffar på temat Unga och bibliotek där vi fördjupar och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga.

SRD/Samarbetsrådet för regional dansutveckling arrangerar ett seminarium om dansresidens under Dansmässan

Stockholmstinget - en ny mötesplats för kultur, idrott, folkbildning och föreningsliv i Stockholmsregionen.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa bjuder in till seminarium med transgenderforskaren Sandy Stone

Dag om film, MIK och bibliotek för bibliotekspersonal. Anordas av Film Stockholm och Regionbiblioteket på Filmstaden i Råsunda.

Sista ansökningsdag för Stöd till pensionärsföreningar. Beslut tas i januari 2020.

Sista ansökningsdatum för stöd till studieförbund 2020. Beslut tas av kulturnämnden i januari 2020.

Kulturkatalogen öppnar upp för beställningar av kulturaktivteter. För vård- och omsorgsverksamheter. 

Regionbiblioteket i Stockholm anordnar endagskonferensen Barn, bibliotek och forskning.

Ett samtal om selfies: Bilden av mig - nu och då. Anordnas av Stockholms län museum, Stockholms Kvinnohistoriska och Centrum för fotografi. Deltagare är Lisa Ehlin, doktor i modevetenskap, Arvida Byström, fotograf och konstnär och Eva Dahlman, hedersdoktor i fotohistoria. 

Välkommen på julavslutning och filmkväll på Filmbasen! Onsdagen den 4 december bjuder vi in till julavslutning på Filmbasen och vi visar filmer som vunnit pris på årets STOCKmotion filmfestival. I filmprogrammet visas KOLLEKTIVET av Nadja Hjorton & Siri Hjorton Wagner, FOLK av Adam Onishi, DANI av Disa Östrand och NÄRA MONT SAINT-MICHEL, Erik Lindeberg.
Tid & plats: ons 4 dec 17.30 på Filmbasen i Subtopiaområdet, Rotemannavägen 29, Norsborg. T-bana Alby.
Anmälan: Osa till osa@filmbasen.se senast tis 3 dec.

Regionbibliotek Stockholms träff 4 av 4 på temat Unga och bibliotek där vi fördjupar och låter oss utmanas när det handlar om biblioteksverksamhet med och för unga.

Sista ansökningsdag för Stöd till Idrotts- och friluftsorganisationer. Beslut tas i februari 2020.

Kulturnämndens fattar beslut om Verksamhetsstöd från Region Stockholm. Länk till sida för Beviljade Verksamhetsstöd.

Region Stockholm Dans Cirkus anordnar nätverksträff om communitydans tillsammans med danskonsulenterna i Västra Götaland och Kultur i Väst. 

Kulturnämnden beslutar om Beviljade Projektstöd första omgången 2020. Länk till sida för Beviljade Projektstöd.

Regionbibliotek Stockholm anordnar kurs om Wikipedia som verktyg att öka den digitala kompetensen hos bibliotekspersonal och allmänhet.

Regionbibliotek Stockholm och barnhälsovårdsutvecklarna bjuder in till gemensam fortbildning för biblioteksmedarbetare och BHV-sjuksköterskor om små barns språkutveckling. 

 

Deadline för ansökan av Projektstöd 2020 sista omgången. Länk till sida om Projektstöd.

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare i Centrala regionen (Stockholm, Solna, Sundbyberg, Lidingö, Nacka, Värmdö) 

 

Region Stockholm Dans Cirkus, Film Stockholm och Länsmusiken arrangerar gemensamma nätverksmöten för länets kultursamordnare/arrangörer.

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare, Nordvästra regionen (Ekerö, Järfälla, Sollentuna, Upplands-Bro, Upplands-Väsby, Sigtuna)

 

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare, Nordöstra regionen (Danderyd, Täby, Vaxholm, Vallentuna, Österåker, Norrtälje)

Regionalt dialogmöte med kommunföreträdare, Södertörn (Nynäshamn, Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka, Huddinge, Haninge, Tyresö)

 

 

Region Stockholm Dans Cirkus bjuder in till frukostmöte för dig som arbetar med dans- och cirkus. 

 

Sista dag för önskemål om scenkonststöd/subvention för Dans och Cirkus för hösten 2020 är 15 mars.  

På grund av smittorisk för coronaviruset kommer Länsmusikens utbudsdag 2020 framföras utan publik. Alla framträdanden kommer dock filmas och läggs upp på Musikaliskas webbplats med start fredagen 27 mars.

 

Sista ansökningsdag för Filmbasens projektstöd.

Det kulturpolitiska dialogmötet är inställt. Nytt datum meddelas senare. 

Regionträffen om mobilitetsstöd är inställd. Nytt datum meddelas senare. 

Kulturnämnden fattar beslut om Beviljade Projektstöd andra omgången 2020. Länk till sidan Beviljade Projektstöd.

Beslut om särskilt stöd med anledning av coronapandemin. 

Sista datum för redovisning av Verksamhetsstöd. Läs om mer om hur du redovisar här: Verksamhetsstöd

Digtal informationsträff om länskulturfunktionerna Dans Cirkus, Film Stockholm samt teater.

Länk till mer information och anmälan

Kulturförvaltningen bjuder in till nätverksträff för arrangörer med fokus på kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte. Mötet hålls via Teams. 

Sista ansökningsdag för Verksamhetsstöd 2021.

Sista dag för inlämning av redovisning Scenkonststöd för 2019/2020 senast 2020-09-01.

Välkomna till programsläpp för kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som i år hålls digitalt i fyra dagar.

Läs mer på www.stockmotion.se.

Sista ansökningsdag för Scenkonststöd för 2021. Scenkonststöd kan beviljas till professionella teater-, mim- och gränsöverskridande scenkonstgrupper. 

Sista ansökningsdag för stöd till ungdomsorganisationer och handikapprörelsens ungdomsorganisationer 2021.

Ansökan om Projektstöd 2021 första omgången stänger. Länk till sida om Projektstöd. 

Läs mer på webbsidan Mötesplats Barnkultur den 18 november kl 17.00 Sjungande barn – för alla barns rätt till sin röst. 

Sista ansökningsdag för pensionärsorganisationer 2021. 

Sista ansökningsdag för stöd till studieförbunden 2021. 

Den 26 november kl. 9.00-11.00 arrangerar Dans Cirkus ett digitalt nätverksmöte  och bjuder in danskonstnärer som arbetar med deltagarbaserade verk och community dans-metoder. Anmälan via webbformuläret.

 

Sista ansökningsdag för stöd till idrotts- och friluftsorganisationer 2021. 

Kulturnämnden fattar beslut om Verksamhetsstöd för 2021.