Hoppa till huvudinnehåll

Chef till avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd på kulturförvaltningen

Fatburen_kontorsmiljö, vägg med bokhyllro och böcker

Kulturförvaltningen i Region Stockholm söker en erfaren och driven administrativ chef som vill vara med och främja kulturens betydelse i ett växande, attraktivt och hållbart län.

Kultur är en av Region Stockholms kärnverksamheter. Kulturförvaltningen ansvarar huvudsakligen för kulturnämndens bidragsgivning, den strategiska samordningen av regionala insatser inom kulturområdet och den konstnärligagestaltningen av vårdmiljöer samt Regionarkivet. Vårt uppdrag har vidgats och vi befinner oss i spännande förändringsprocesser.

Arbetsuppgifter

Avdelningen för verksamhets- och ledningsstöd är förvaltningens administrativa nav och ansvarar för interna och koncerngemensamma processer, utgör nämndsekretariat samt arbetar övergripande med ledningssystem. Förvaltningens huvudsakligasakområden, bidragsgivning till kultur- och föreningsliv och folkbildningsorganisationer, främjande länskulturfunktioner samt konstnärliga gestaltningar och arkiv,  förutsätter ett nära samarbete mellan samtliga avdelningar. Förutom ekonomi och därtill kopplade processer, spänner avdelningens ansvarsområden från registratur och arkiv, IT och systemförvaltning, telefoni och fastighetsfrågor, nämndärenden och informationssäkerhet till intern och extern kommunikation.

Som avdelningschef driver du tillsammans med dina medarbetare olika utvecklingsprocesser som syftar till att stödja kulturuppdraget. Din roll är även att tillsammans med förvaltningschefen planera, verkställa och följa upp förvaltningsövergripande frågor. Du har budget- och personalansvar för ca 15 medarbetare, ingår i ledningsgruppen och rapporterar till förvaltningschefen.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande som bedöms relevant och har i ditt arbete ansvarat för organisationers ekonomiska processer så som budget och bokslut. Du är en erfaren chef som är van vid att leda förändringsprocesser. Du har intresse för avdelningens ansvarsområden och kan företräda dessa inom olika nätverk. Du har god kommunikativ förmåga och är en god skribent. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och kan prioritera. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer.

Personliga egenskaper

Som person är du handlingskraftig och intresserad av förändringsarbete. Du har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att upprätta och utveckla effektiva kontaktnät. Du kombinerar en analytisk kapacitet med lyhördhet. Som ledare drivs du av att se människor och verksamhet utvecklas.

Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 17 april.
 

Länk till kontaktuppgifter och ansökan