Hoppa till huvudinnehåll

Konsthandläggare sökes

Platta text Konsthandläggare
Vill du arbeta med att skapa kollektioner och förvalta landstingets konst på sjukhus och i andra vårdmiljöer? Har du en blick för hur ny och äldre konst kan samverka i varierande offentliga miljöer? Är du konstutbildad, praktiskt och teoretiskt? Då kan du vara den vi söker! Läs mer och ansök i Region Stockholm rekryteringsverktyg.

Länk till annonsen här.

Region Stockholm är en viktig aktör för konst i offentlig miljö, inte minst inom vården. Uppdraget ligger hos kulturförvaltningen på avdelning för konst, som arbetar med konstnärliga gestaltningar i samband med ny- och ombyggnationer av länets sjukhus.

Som konsthandläggare för avdelningen för konst medverkar du till att förvalta och förmedla regionens konstbestånd. Men också inom ramen för vårt uppdrag bidra till att utveckla olika aspekter av konst i offentlig miljö. Det är av största vikt att du med lyhördhet för fältet och dess historik också kan tänka framåt.

Regionens konstbestånd med omkring 65 000 verk är ett betydande och mångfacetterat kulturarv vilket kräver löpande tillsyn och förvaltning. Konsten ska exempelvis återplaceras efter renovering av vårdmiljöer vilket föranleder omramning och omformulering av konstkollektioner i nära dialog med representanter för vården.

En av våra medarbetare har fått ett nytt uppdrag på kulturförvaltningen och därför behöver vi förstärka arbetslaget med en ersättare.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att:

  • utforma konstkollektioner för olika vårdenheter i dialog med representanter för vården
  • förmedla och förankra konsten för olika grupper framför allt inom vården
  • vid behov leda projekt
  • hantera befintliga konstverk som flyttas inom eller mellan sjukhus, lokaler och förråd
  • bedöma renoveringsbehov och skicka konstverk på ramning eller konservering
  • arbeta med vår konstdatabas
  • ta fram skyltar och skriftlig information om konstverk

Kvalifikationer:

Med akademisk, praktisk och/eller teoretisk konstutbildning har du som konsthandläggare god kännedom om material och tekniker samt ett stort intresse för offentlig konst. Du är orienterad i digitala verktyg och har yrkeserfarenhet av förmedling av konst såväl muntlig som skriftlig. Det är önskvärt att du har B-körkort. Det är meriterande om du har goda kunskaper om konst i offentlig miljö.

Personliga erfarenheter:

Arbetet innebär många kontakter med olika intressenter och därför bör du ha god samarbetsförmåga och vara flexibel. I arbetslaget på avdelningen sker arbetet som konsthandläggare växelvis i samarbete och på egen hand. Du är viktigt att du kan arbeta självständigt, är noggrann och strukturerad samt att du vid behov kan hantera ett högt arbetstempo. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Urval sker löpande. Väkommen med din ansökan!


Kontakt
Elisabeth Wengström 
Avdelningschef
telefon 08-123 378 51
e-post elisabeth.wengstrom@sll.se


Fackliga representanter
DIK Kristina Bergqvist-Selder 08-123 378 63
Vision Simon Sundström 08-123 143 26
Referensnummer
165808
 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behövs tas i anspråk för placering av redan anställda medarbetare i Region Stockholm

konst