Hoppa till huvudinnehåll

Cirkuskonsulenten

Diarienummer
AKTNR 2621-13829
foto 9 okt
Cirkuskonsulentverksamheten har som uppgift att verka för att barn och unga i Stockholms län ska få möta cirkuskonsten. Här ser du en översikt av vilka områden vi arbetar med. 
Det här gör vi
 
  • Erbjuder coachning och handledning för att ge cirkusartister och grupper möjlighet att lättare nå ut till barn och unga.
  • Skapar möten mellan arrangörer, samordnare, producenter och artister, grupper.
  • Erbjuder fortbildning, coaching, inspirationsdagar till lärare och pedagoger.
  • Deltar på festivaler, utbudsdagar, mötesplatser där vi kan möta aktörer och arrangörer.
     
Scenkonststöd

Vi förmedlar cirkusföreställningar med Region Stockholms scenkonststöd – en subvention på 50%. Boka senast den 15 oktober för föreställningar under våren och 15 mars för föreställningar under hösten. Bokning sker via E-tjänsten för Scenkonststöd.  

 

Här kan du se en intervju med cirkuskonsulenten:

DANSISTAN/CIRKUSISTAN

Dans Cirkus samarbetar kontinuerlig med arrangörsnätverket DANSISTAN. Nätverket består av 25 scener i Stockholms stad och i regionen som kontinuerligt visar dans och cirkusföreställningar för skolan och förskolan. Här kan du som cirkusartist söka in med din föreställning.

Mer läsning

2018 publicerade kulturförvaltningen rapporten "Länskulturfunktion för samtida cirkus. En utvärdering" av Eric Sjöström. Klicka på bilden nedan för att ladda ner rapporten som pdf. 

Cirkus rapport

Kulturrådets kartläggning 2017 redogör för vilka utbildningar som finns inom konstformen, vilka fältets aktörer är och hur finansieringen ser ut. Resultaten presenteras i rapporten Professionell samtida cirkus: en kartläggning.