Hoppa till huvudinnehåll

Dans på röda linjen

Diarienummer
AKTNR 2863-16921
Dans på röda linjen
Dans på röda linjen är ett samarbete som vill öppna upp och länka samman dansplatser för att unga ska få tillgång till mer dans. Dans på röda linjen samordnar workshoppar, events, föreställningar och utbildningar för att fler unga ska hitta och åka mellan platserna. De professionella danskompanierna och platserna hittar på så vis också ny publik och nya samarbeten. 

Utlysning - Koreograf/grupp sökes för flashmob på Dansens dag! 


Nätverket Dans på röda linjen söker en koreograf eller ett danskollektiv som tillsammans med ett tiotal grupper av dansare skapar en digital flashmob  på Dansens dag den 29 april 2021. Deltagarna består mest av unga dansare från 10-25 år men även dansare med funktionsvariationer, professionella dansare och dansstudenter.  

Beskriv hur du skulle planera för att skapa en flashmob på ett coronasäkert sätt. Hur kan repetitioner arrangeras? Finns det möjlighet att trots ett digitalt avstånd skapa känsla av en gemenskap och samverkan? Arvodet är 50 000 kr.

Nätverket planerar att visa flashmoben live eller inspelad på olika skärmar i Stockholms stad och i regionens kommuner.  

Skicka din ansökan senast 17 februari till: asa.fagerlund@sll.se 

Referensgruppen består av Anna Berglund, DANSSTAN/CIRKUSISTAN, Veronica Tjerned, Mosaikteatern, Mirja Timmerlid, Huddinge kommun, Åsa Fagerlund, Region Stockholm Dans Cirkus.

 

Mer om Dans på röda linjen


Dans på röda linjen är ett nätverk mellan Region Stockholm, kommuner och dansverksamheter längs tunnelbanans röda linje. Dans på röda linjen vill öppna upp och länka samman dansplatser, för att unga ska få tillgång till mer dans.  

Dans på röda linjen vill genom organiserade möten visa på en bredd av möjligheter och utvidga ungas nätverk. Detta sker genom att ge fler möjligheter till egen dansutveckling och erbjuda olika sätt uttrycka sin dans. 

Sedan 2017 har nätverket tillsammans firat Dansens dag främst genom mobila danshappenings. Förra året var en flashmob planerad att ta plats på Sergels torg med 200 unga dansare koreograferade av JELNEK. På grund av pandemin ställdes arbetet om och JELNEK skapade en dansfilm ”I fall inte någon sätter fart” istället. Du ser filmen här nedan:

 

Under två tidigare år har nätverket arrangerat en mobil dansresa på Dansens dag. Den har gått utmed tunnelbanans röda linje med fyra olika tunnelbanestopp där publiken har följt performancekollektivet ReAct! samt mött dansare från fjorton olika verksamheter. Se filmen från 2019 här:

 

Innehållsansvarig: Åsa Fagerlund
Sidan uppdaterad: 2021-02-05