Hoppa till huvudinnehåll

Dans- och Cirkusfrukost på distans

Diarienummer
AKTNR 2972-14386
Ta del av vårens andra frukostmöte digitalt! Det här frukostmötet vänder sig till dig som är dans- eller cirkusutövare och är intresserad av att fördjupa och fundera kring mötet med en barnpublik.
När, var och hur?

Tid: tisdag 5 maj kl 10.00-11.15
Plats: Webbföreläsning och samtal via Zoom. Länk till mötet skickas ut efter anmälan.
Anmälan: Anmäl dig på länken nedan senast den 29 april.

Anmäl dig här 
 
Program

Föreläsning av Rebecka Brinch - Hur kan man samtala med barn om scenkonst?
Under föreläsningen får vi flera olika perspektiv på hur man kan samtala med barn om deras scenkonstupplevelser. Vad tycker barn om scenkonst? Måste man prata med barn om scenkonst på ett annat sätt än man pratar med vuxna? Kan barn se scenkonst som handlar om svåra och tunga ämnen, och hur talar man i sådana fall om dessa upplevelser? Från vilken ålder kan barn se scenkonst? Föreläsningen ger en aktuell överblick över vad forskningen säger om barns möte med scenkonst och hur man skapar bra förutsättningar för samtal med barn om deras scenkonstupplevelser.

 

Samtal med Minna Krook
Efter att ha skapat dans för barn och unga under trettio år har Minna Krook lång erfarenhet att möta barnpublikens tankar och frågor. Vad tycker hon är det viktigaste med mötet på scenen? Vad är lätt att missa som ny utövare? Skiljer det sig mycket mellan teater och dans/cirkus? Är det viktigt hur publiken kommer in i scenlokalen? Hur kan man fånga upp barns tankar efter en föreställning? Minna Krook samtalar med danskonsulent Åsa Fagerlund

 
 
Om talarna

Rebecka Brinch är filosofie doktor i teatervetenskap vid Stockholms universitet. Hennes forskningsintressen rör samtida scenkonst, teater för unga, barnkultur och föreställningsanalys. Under 2020 arbetar Rebecka med ett postdoktoralt pilotprojekt om migration, representation och mångfald i samtida scenkonst för unga. Rebecka disputerade med avhandlingen Att växa sidledes: Tematik, barnsyn och konstnärlig gestaltning i Suzanne Ostens scenkonst för unga, en studie av Suzanne Ostens teater för barn.

Minna Krook är koreograf, dansare och konstnärlig ledare för danskompaniet Minna Krook Dans. Hon har i 30 år skapat och turnerat dansföreställningar för barn och unga i hela landet och internationellt. Nu senast "Obs! Superviktigt!" om livsvisdom. Hon har även skrivit och regisserat pjäser för den unga publiken på Helsingborg Stadsteater, Uppsala Stadsteater och för fria teatergrupper. www.minnakrookdans.se