Hoppa till huvudinnehåll

Dans Cirkus Scenkonststöd i Stockholmsregionen

Diarienummer
AKTNR 2928-16339
Scenkonststödet är subventioner för den professionella dansen och cirkusen riktade till barn och unga i regionen. Om en kommun, skola eller annan arrangör vill köpa en professionell föreställning så kan Region Stockholm Dans Cirkus subventionera den med 50%. Scenkonststödet ges både till offentliga föreställningar samt skol- och förskoleföreställningar.

Till scenkonststödet är Kulturkatalogen kopplad, en digital katalog där alla som tilldelas stödet går att finna. En föreställning som fått offentligt stöd (från Kulturrådet, Stockholm Stad eller Region Stockholm) är automatiskt berättigad till subventionerna.

En föreställning som inte fått stöd, men som ändå är efterfrågad kan få subventioner om den bedöms som kvalitativ och kompletterar utbudet. Det finns referensgrupper som gör bedömningar kring subventionerna.

Scenkonststödet gäller ej inom Stockholms stad som erbjuder Kulan - en tjänst för kulturupplevelser. 

Till Kulturkatalogen

 

Så tar du del av scenkonstsstödet

När du som arrangör hittat en föreställning som du vill köpa, kontaktar du gruppen för att komma överens om att allt fungerar; tid, plats, målgrupp och pris. Sedan skickas önskemål av arrangören via E-tjänsten nedan. När den är ifylld och inskickad så får arrangören och gruppen/artisten en bekräftelse med samma information. Spara gärna den!

Önskemål Scenkonstsstöd Dans Cirkus (E-tjänst)

 

Ansökningsperioder

Sista dag för önskemål om scenkonststöd är:

15 mars (för hösten) 

15 oktober (för våren)

Efter respektive datum sammanställs alla önskemål och besked ges till berörda parter.

 

Innehållsansvarig: Åsa Fagerlund