Hoppa till huvudinnehåll

Cirkusflätans lunchseminarier våren 2022

En cirkusartist som hänger upp och ner
Är du nyfiken på aktuella projekt och satsningar inom cirkus? Våren 2022 arrangerar Cirkusflätan tre digitala lunchseminarier som gästas av cirkuskonstnärer, arrangörer och forskare verksamma inom cirkusområdet. 

Under Cirkusflätans seminarier får du träffa gäster som alla verkar inom cirkusområdet. Du får inblick i deras projekt och hur olika aktörer arbetar runt om i Sverige och även i Finland. Läs mer om innehållet i träffarna och anmäl dig via respektive länk.

Träffarna hålls digitalt via Teams, klockan 12.00-12.45 följande datum: Onsdag 30 mars, onsdag 13 april samt onsdag 27 april 2022. Teams-länk skickas ut till alla anmälda dagen innan varje seminarium. 

 

Onsdag 30 mars 2022: Matleena Laine och Nalle Laanela

 

Cocoon forest

Matleena Laine har skapat Cocoon forest, ett cirkusinspirerat rum för barn med olika funktionsvariationer. Matleena berättar hur och varför funktionsvarierade barn blev den viktigaste målgruppen för henne som artist. 

 

Nalle Katastrof - Rätt Rätt Fel: Cirkus, magi och sociala misslyckanden

Clownprofessorn Nalle Laanela fick en förfrågan från UR Utbildningsradion om att skapa en tv-serie specifikt för särskola.

Nalle kommer att berätta om hur de tänkte kring att kunna fånga målgruppen och skapa dialog utan att fastna i pekpinnar. Han ger också inblick i processen med att göra om formatet till en turnerande liveföreställning för grund- och gymnasiesärskola.

Läs mer och anmäl dig till träffen

 

Onsdag 13 april 2022: Att fånga en kanonkula

 

Erik Åberg berättar om jonglören Cinquevalli och jongleringskonstens definition och utveckling.

Erik Åberg är jonglör och skulptör. Han bygger rörliga skulpturer som han använder i sina föreställningar, föredrag och workshops. Han är doktorand på Stockholms konstnärliga högskola, institutionen för cirkus 2021-2025. Där undervisar han också i jonglering och cirkushistoria.

Läs mer och anmäl dig till träffen

 

27 april 2022: Umeå teaterförening

 

Om att arrangera cirkus och vikten av samarbeten mellan arrangörer.

Anders Ålander, chef för Umeå Riksteaterförning, och kollegorna Stefan Lidström och Eva Lindau berättar om hur de arbetar med cirkusföreställningar. Hur får man publiken att komma? Hur kan man samarbeta arrangörer emellan? Umeå har sedan länge aktivt valt att visa cirkusföreställningar på sina scener och bjudit in såväl svenska som internationella kompanier.

Läs mer och anmäl dig till träffen

 

Cirkusflätan är ett interregionalt samarbete mellan Region Stockholm, Region Östergötland och Region Västra Götaland. Det är ett treårigt projekt med medel från Kulturrådet och egna insatser. Målet är att skapa ännu mer samverkan kring cirkusens utveckling i Sverige.

Läs mer om Cirkusflätan på cirkuskonsulentens webbsidor.

 

Kontakt: Lillemor Strand Bandmann, cirkuskonsulent

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng