Hoppa till huvudinnehåll

Missa inte Länsmuseets Pop-Up i Haninge 26 mars

Haninge kulturhus med geopin
 
Följ med på stadsvandring till Haninges moderna bebyggelse eller varför inte en konstvandring i Handen. Lär dig mer om människorna som bodde i Haninge för cirka 10 000 år sedan. Du kan också bidra med din egen berättelse i bild eller text för framtidens generation i Haninge? Lördag den 26 mars kommer länets museum till Haninge. Välkommen!

Upptäck Haninge - aktiviteter hela dagen!

Under dagen finns Stockholms läns museum och Haninge kommun på plats vid Haninge kulturhus. Programmet är gratis och alla är välkomna!

Här kan du kan lämna in en egen berättelse och egna bilder digitalt till länsmuseets samlingar. Museet visar appen Upptäck historien och den nya fotoboken Haninge - upptäck kulturmiljöerna som berättar om Haninges historia.

Klockan 11.00–12:00

Stadsvandring med Stina Hagelqvist: Haninges moderna bebyggelsemiljöer. Utomhusaktivitet. Samling vid entrén, Haninge kulturhus.

Klockan 12.00

Invigning med Annelie Kurttila, museichef Stockholms läns museum, och Marina Seinegård, Kultur- och demokratinämndens ordförande. Scenen.

Klockan 12.00-16.00 

Alla är välkomna att måla på temat Platsen i mitt hjärta. Skapande i Konstverkstan.

Klockan 12.30–13.00

Vad händer i Haninge nu? Andreas Paulsen, stadsarkitekt, berättar om vad som händer i den regionala stadskärnan just nu. Scenen. 

Klockan 13.00–13.45

Kulturmiljö som resurs – Diskussion med Andreas Paulsen, Haninge kommun och Stina Hagelqvist, Stockholms läns museum. Scenen.

Klockan 13.00–14.00

Konstvandring i Handen med Anna Ahlstrand och Rebecka Walan: Haninges offentliga konst. Utomhusaktivitet. Samling vid entrén, Haninge kulturhus.

Klockan 14.15–15.00

Haninge, en av de äldsta platserna i Stockholms län: Arkeolog Daniel Sahlén berättar om fornlämningar och arkeologins roll i dagens samhällsbygge och som följer spåren av människorna som bott i Haninge i mer än 10 000 år. Scenen.

Klockan 15.00–15.15

Enheten för hälsa och lärande berättar om Haninges demografi och befolkning. Hur många flyttar in? Från vilka länder? Vilka språk talas i Haninge?

Klockan 15.15–16.00

Annica Styrke och Karin Wiklund från danskollektivet Johanssons pelargoner och dans berättar om sin process med att skapa dansfilm i Brandbergen.

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng