Hoppa till huvudinnehåll

Nytt stöd till ungas organisering

Som ett led i arbetet med att se över och modernisera stödgivningen till kultur- och föreningslivet har kulturnämnden nu fattat beslut om justerade regler för ungas organisering.  

Kulturförvaltningen har under flera år arbetat med att se över och modernisera det befintliga distriktsstödet till ungas organisering. Inte minst har det handlat om att uppdatera och tydliggöra syfte, kriterier och villkor, där demokrativillkoren varit av särskild angelägenhet. 

Den andra delen av översynen har bestått i att initiera ett nytt utvecklingsstöd för ungas organisering. Målsättningen med det nya stödet är att förbättra förutsättningarna för ungas självständiga organisering och inflytande i samhället, vilket i sin tur stärker den sociala hållbarheten. En viktig del är att främja aktiviteter och möten mellan grupper av unga samt nya och befintliga ungdomsorganisationer.  

- Via de två stöden till ungas organisering stödjer Region Stockholm både kontinuitet, genom ungdomsorganisationernas ordinarie verksamhet, men också utveckling genom att det möjliggör samverkan mellan grupper som vanligtvis inte möts, säger Ann Larsson, avdelningschef på kulturförvaltningen i Region Stockholm.   

Kulturförvaltningen har genom ett remissförfarande inhämtat synpunkter på förslaget till regionalt stöd till ungas organisering. De inkomna svaren har sammanställts och beaktats i arbetet med de slutligt föreslagna reglerna. 
 

  • Reglerna för Distriktsstöd för ungas organisering börjar gälla i samband med beslutet och söks första gången hösten 2022 för bidragsåret 2023.  

  • Utvecklingsstöd för ungas organisering tas i bruk 2024 och kommer att utvärderas tre år efter implementeringen. 

 

Läs mer om stödet till ungas organisering 

 

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng