Hoppa till huvudinnehåll

Sophie Tottie på Slussen och Konstakademien

Konstnär Sophie Tottie på Slussen

 

Aktuell utställning på Slussens tunnelbanestation

Sophie Tottie är konstnär, utbildad i Paris och Stockholm och är professor på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Utifrån situationsspecifika, existentiella, politiska och historiska skärningspunkter mellan individer och större strukturella system undersöker Tottie ämnen med tekniker som måleri, teckning, objekt, video och text. 

Just nu visas utställningen FRIHET ÄR EN PRAKTIK på Slussens tunnelbanestation. Så här beskriver konstnären själv sitt verk: "Teckningen som löper längs med båda de båda perrongerna på Slussen utgår från friheten som en praktik i odjurets mage – ett slags maskinellt, strukturellt odjur som består av olika mer eller mindre synliga sammansättningar av idéer om hastighet, effektivitet och kommersiell profit vilka alla laborerar med motsatser som abstraktion och närhet. Tanken om Slussen som ett odjur utgår från en kritik av modernism och industrialism som en ständig rationell och linjär framgångssaga. En kritisk diskussion som idag intensifieras utifrån dessa utopiska tankars fortsättning i dagens samhälle.

Länk till sidan om utställningen FRIHET ÄR EN PRAKTIK i Konstväxlingar

Visas från oktober 2021 till september 2022.


Aktuell utställning på Konstakademien

I Sophie Totties utställning AiWHEtL materialiseras förfluten tid i nuet genom återvinning. Restprodukter som färgrester och penseltvätt införlivas och återbrukas i nya arbeten och i omarbetningar av tidigare verk och textmaterial. Utifrån regler som stipulerar repetition av linjer, visuella och rumsliga förskjutningar eller specifika färgrecept, gestaltar verken skärningspunkter mitt i skiftande tankestrukturer. Med måleri, teckning, objekt och video cirklar utställningen AiWHEtL kring görande och tänkande som förståelseprocess där resultatet i grund och botten inte går att äga utan förblir något ständigt föränderligt

LÄNK till webbsida om utställningen AiWHEtL på Konstakademien

Visas 29 januari - 5 mars 2022


 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng