Hoppa till huvudinnehåll

Utökat stöd till länets idrotts- och friluftsliv

För att främja en återstart av länets idrottsliv och möta det ökade intresset för friluftslivet har kulturnämnden utökat stödet för dessa organisationer under 2022. Årets stöd uppgår därmed till totalt 26 560 000 kronor.

Kulturnämnden har beslutat om att öka stödet till länets idrotts- och friluftsorganisationer med 1,5 miljoner till totalt 26 560 000 kronor. Detta för att motverka de stora negativa effekter som coronapandemin haft på idrottslivet samt för att möta den ökade efterfrågan som friluftslivets organisationer sett med ökat intresse och medlemsantal..

- Idrottslivet i vårt län har drabbats mycket hårt av restriktionerna under pandemin samtidigt som att friluftslivet blomstrat. Det är därför extra viktigt med den här ökade satsningen för att främja hälsa och en meningsfull fritid för länets barn och unga, säger Ann Larsson, chef för enheten för stödgivning på kulturförvaltningen.

Det övergripande syftet med stödet till idrotts- och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer är att verka för ett mångsidigt och rikt utbud av fritidsaktiviteter för barn och unga. Stödet ska också stötta barn och ungdomars delaktighet i föreningslivet och understödja folkhälsan hos barn och unga.

2022 års stöd fördelas mellan Friluftsfrämjandet Region Mälardalen (3 460 000 kronor) och RF-SISU Stockholm (23 100 000 kronor) som i sin tur fördelar stöd till länets 72 specialdistriktsförbund

 

Läs mer om stöd till idrotts- och friluftsliv

 

  • Friluftsfrämjandet strävar efter att skapa folkhälsa, livsglädje, en tillgänglig friluftsmiljö. Under 2022 kommer organisationen fokusera på att kvalitetssäkra och öka antalet ledarutbildningar inom barn- och familjeområdet, stärka det organisatoriska stödet till lokalavdelningarna samt att genomföra en satsning gentemot förskolor och skolor, där barns möjligheter att uppleva naturen och vistas utomhus främjas.

  • RF-SISU Stockholms främsta uppdrag är att hjälpa länets idrottsföreningar att utveckla sina verksamheter i en riktning som leder till att fler väljer att idrotta i förening hela livet. RF-SISU Stockholm har också en viktig uppgift att verka för att engagera fler i idrottsaktiviteter i områden där idrotten traditionellt är svag. 

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng