Hoppa till huvudinnehåll

Kulturförvaltningen söker chef till Regionbibliotek Stockholm

Regionbibliotek Stockholm
Vi söker dig som vill vara med och driva och främja kulturens betydelse i ett växande, attraktivt och hållbart län. Kulturförvaltningen, Region Stockholm är en stark och växande aktör där Regionbiblioteket är en viktig del.

Kulturförvaltningens avdelning för strategisk samordning ansvarar för kulturnämndens stödgivning till kultur- och föreningsliv och folkbildning i Stockholms län samt för förvaltningens övergripande dialoger, kartläggningar, utredningar och kunskapsunderlag inom ramen för samverkan i länet.

Inom avdelningen finns från och med 1 april 2021 också länskulturfunktionerna som verkar främjande och metodutvecklande inom respektive områden; bibliotek, dans och cirkus, film, kulturarv, musik och slöjd.

Regionbibliotek Stockholms verksamhet består av handledning och rådgivning till länets bibliotek, utvecklingsprojekt samt metod- och kvalitetsutveckling. Ett prioriterat utvecklingsområde är att fortsätta arbetet med att samordna och utveckla folkbibliotekens digitala strukturer. Du har budget- och personalansvar för ca 10 medarbetare och rapporterar till avdelningschefen för strategisk samordning samt ingår i avdelningens ledningsgrupp.

 
Kvalifikationer

Vi söker en erfaren chef och ledare som är van vid att leda förändringsprocesser, har bred kunskap och intresse för enhetens ansvarsområden och har vana vid att företräda dessa inom olika nätverk. Som chef för Regionbibliotek Stockholm kommer du att ansvara för att utveckla och driva strukturella samordnings- och utvecklingsfrågor inom biblioteksområdet för hela Stockholms län. Du trivs med att leda och inspirera andra, har relevant högskoleutbildning, god kommunikativ förmåga samt uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Vi ser särskilt gärna att du har goda kunskaper om systemutveckling inom biblioteksområdet. Vi ser gärna att du dessutom har erfarenhet av och förståelse för arbetet i en politiskt styrd organisation.

 

Om ansökan

Välkommen med din ansökan via Region Stockholms ansökningsportal där du kan ladda upp CV och personligt brev. 

 
Läs mer om tjänsten och ansök via Region Stockholms ansökningsportal
 

Sista ansökningsdag är den 4 maj 2021.