Hoppa till huvudinnehåll

Konstvisning för grupper

Diarienummer
AKTNR 200-15898
Kulturförvaltningen ordnar gruppvisningar av konsten på flera sjukhus i Region Stockholm. I en rundtur berättar en guide om konstverken på sjukhuset och hur kulturförvaltningen arbetar med konst i vårdmiljö. På grund av coronaviruset genomförs inga konstvisningar just nu. Ta del av bilder, filmer och information här på webben.
  • Visningen kostar 2.000 kronor per grupp
  • Max 20 personer per visning
  • Visningen tar 1 timme
     

Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Intresset för arbetet med konsten på "Nya Karolinska" har varit stort sedan starten, eftersom det är det hittills största enskilda konstprojektet i Sverige för offentlig miljö. Nu när sjukhuset är i drift har konsten sin självklara plats bland patienter och personal. Flera verk finns även utanför och runtom sjukhuset att betrakta för förbipasserande. 

AndetagBilden visar två olika delar av samma verk:"Andetag" av Karin Lindh och Mats Karlsson, placerad utanför Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 

Se en film om arbetet med all konst på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna: 

 
Här presenteras konstnären Dryden Goodwins verk Those who seek my help:

 Läs mer om arbetet med konsten på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna här.
 

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

När Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge var nytt gjordes omfattande konstnärliga gestaltningar i korridorer och hisshallar, ofta i form av väggmålningar. Utomhusgårdarna är också karaktäristiska för sjukhuset: några är formade som landskap, andra med skulpturala verk.  

Även Astrid Lindgrens barnsjukhus är en del av Karolinska i Huddinge. Här presenterar konstnären Christoffer Paues sin gestaltning Mamma Flamingo och de hundra öarna:

 Läs mer om konsten på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge här.
 

Södersjukhuset

Konstvisningen på Södersjukhuset sker ovan jord och rör sig runt entréplan och upp i ett par avdelningar med nyare konst. Möt välkända konstnärsnamn och underfundiga verk. 

Se en film om konstnären S. Camilla E. Boströms gestaltning Up Yours på Södersjukhuset:

Läs mer om konsten på Södersjukhuset här.

 

Innehållsansvarig: Cecilia von Schantz
Sidan uppdaterad: 2020-11-04