Hoppa till huvudinnehåll

Konstvisning för grupper

Diarienummer
AKTNR 200-15085
Konstvisning NKS

Syntolkning: Människor går konstvisning på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Kulturförvaltningen ordnar visningar av konsten på sjukhus. I en rundvandring berättar en guide om hur kulturförvaltningen arbetar med konst, vad som krävs för arbetet med konst i vårdmiljöer och om de specifika konstverken på sjukhuset. Med hänsyn till vården krävs god framförhållning vid bokning. Förfrågan med önskemål skickas via det digitala formuläret. 

  • Visningen kostar 2.000 kronor per grupp
  • Max 20 personer per visning
  • Visningen tar 1 timme
     

Uppdatering med anledning av corona:

Just nu kan vi inte genomföra konstvisningar i vårdmiljö med anledning av coronaviruset. Det går inte heller att boka nya visningar för tillfället.
  • Alla bokade visningar under våren och sommaren 2020 ställs in.
  • ​Alla bokade visningar för hösten 2020 kvarstår så länge, vi avvaktar nya direktiv.
    ​ 

Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Tre verk på Karolinska Universitetssjukhuset SolnaSyntolkning: tre verk utanför Karolinska Univversitetssjukhuset i Solna. Konstnärerna heter (från vänster): 1) Mats Birgert och  Lars Bergström, 2) Karin Lindh och Mats Karlsson 3) Karin Lindh och Mats Karlsson


Intresset för arbetet med konsten på "Nya Karolinska" har varit stort sedan starten. Nu när Karolinska Universitetssjukhuset i Solna är i drift krävs stor hänsyn till patienter och personal, därför krävs god framförhållning vid förfrågan om konstvisning. Samling sker i huvudentrén på adress Eugeniavägen 3. Möjliga visningsdagar måndag-fredag. (Inga visningar kan ske under coronapandemin.) 

Se en film om arbetet med konsten på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna:

 

 

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

HuddingeSyntolkning: en person står vänd och pekar på en korridorsvägg med konst.

När Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge var nytt gjordes omfattande konstnärliga gestaltningar i korridorer och hisshallar, ofta i form av väggmålningar. Utomhusgårdarna är också karaktäristiska för sjukhuset: några är formade som landskap, andra med skulpturala verk. (Inga visningar kan ske under coronapandemin.) 
 

Södersjukhuset

Visning SösSyntolkning: Sjuhuspersonal och besökare står samlad framför konst på Södersjukhuset.

Konstvisningen på Södersjukhuset sker ovan jord och rör sig runt entréplan och upp i ett par avdelningar med nyare konst. Möt välkända konstnärsnamn och underfundiga verk. (Inga visningar kan ske under coronapandemin.) 

Se en film om konstnären S. Camilla E. Boströms gestaltning Up Yours på Södersjukhuset: