Hoppa till huvudinnehåll

Mötesplats Barnkultur 2020

Diarienummer
AKTNR 3081-16270
Musikaliska huset
Syntolkning: Foto av husfasad med två stor hängande vepor vid entr+en med texten Musikaliska.
 

Sjungande barn – för alla barns rätt till sin röst

Kvällens gäst är Ulrika Lind, projektledare för projektet och det nationella uppropet Sjungande barn, som Kungliga Musikaliska Akademien har startat och som planeras pågå 2021 - 2025. Bakgrunden är att musikens roll i undervisning och läroplaner har minskat och många delar en oro över att barn inte längre får tillgång till sina röster. Projektet innebär ett flerårigt utvecklingsarbete med nationell räckvidd, där alla som arbetar med barn på något sätt, gemensamt kan synliggöra värdet av sångens plats i förskola och skola.

Genom projektet hoppas Musikaliska Akademien kunna trygga förutsättningarna för att alla barn ska växa upp med rösten som en självklar resurs för stärkt självförtroende, psykisk hälsa, inkludering och lärande. I denna föreläsning berättar Ulrika om upprinnelsen till projektet Sjungande barn samt hur arbetet kommer att fortskrida med allt från lokala utvecklingsinsatser till forskning om sånghälsa i skolan, förutsatt att medel beviljas.

ulrika_lind_foto_betaniastiftelsen

Ulrika Lind är projektledare med erfarenhet från bland annat Kulturrådet och Musikalliansen, hon har bland annat varit sakkunnig för Nordiska ministerrådet och Nordisk kulturkontakt samt har arbetat med förändringsledning i kulturlivet med musikinstitutioner, kommuner och regioner med flera som uppdragsgivare.

Föreläsning sker digitalt med föranmälan till susanne.rundberg@musikaliska.se


Innehållsansvarig Åsa Fagerlund

Sidan uppdaterad: 2020-11-17